sreda, 5. april 2017

Teden prostovoljstva



V  tednu od 27. do 31. 3. 2017  je na Srednji šoli Črnomelj v okviru projekta Erasmus+ in  v sodelovanju s prostovoljci šole potekal Teden prostovoljstva, v katerega se je vključilo več kot 50 dijakov.


 S projektno temo »Aktivni v družbi« smo v dijakih želeli vzpodbuditi  občutek za sočloveka, prostovoljstvo in  sodelovanje v lokalnem okolju.  S Tednom prostovoljstva smo prav tako obeležili 20. obletnico delovanja prostovoljcev na Srednji šoli Črnomelj.




Omenjeni dogodek je bil tudi  del vseslovenske prostovoljske akcije Dan za spremembe, ki jo organizira Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva


Pod mentorstvom profesoric Marte Strmec, Alexandre Kočevar in Janje Jankovič  so dijaki sodelovali z učenci v OŠ Loka Črnomelj, OŠ Vinica, OŠ Milke Šobar Nataša, otroci v  vrtcu Otona Župančiča Črnomelj, gojenci v Varstveno delovnem centru Črnomelj, varovanci v  Domu starejših občanov Črnomelj in Metlika ter pomagali pri delu v Belokranjski veterinarski službi. 

Dijaki in dijakinje so učencem  pomagali pri  domači nalogi in se odpravili na šolsko igrišče, v vrtcu so se z otroki igrali namizne igre, spoznali delo in aktivnosti v VDC Črnomelj, z varovanci DSO Črnomelj in Metlika so odšli na sprehod, pekli medenjake ter izdelovali pisanice.  Obojestransko navdušenje vseh udeležencev skozi celoten teden je potrdilo, da lahko z nesebično pomočjo drugim, najbolj pomagamo sebi

Ni komentarjev:

Objavite komentar