četrtek, 2. februar 2017

Tradicionalni slovenski ˇmedeniˇ zajtrk



Drugi tradicionalni slovenski zajtrk na Srednji šoli Črnomelj

V petek, 18.11.2016, smo člani krožka Erasmus+ izvedli že drugi tradicionalni zajtrk na naši šoli. Po uspešnem prvem zajtrku smo se odločili, da bomo našo šolo aktivno vključili v vseslovenski projekt Tradicionalni slovenski zajtrk. Organizirali smo ga v jedilnici šole.

15146748_1327352880617334_889815241_o15127567_1327352857284003_229758475_o


Projekt izvajamo z namenom, da bi dijake seznanili, kako pomemben je zajtrk. Ta dijakom še pred začetkom prve šolske ure pripomore k uspešnemu delu in koncentraciji. Ker se je z našo idejo strinjal tudi učiteljski zbor in vodstvo šole, smo se dijaki prvo šolsko uro zbrali v jedilnici šole. Sestavine tradicionalnega slovenskega zajtrka so kruh, maslo, med, mleko in jabolko. Vse sestavine so bile pridobljene s pomočjo sponzorjev in lokalnih pridelovalcev. Pri organizaciji pa so nam seveda pomagale tudi kuharice iz OŠ Mirana Jarca. 

Po že drugem uspešno izvedenem tradicionalnem zajtrku, smo se dijaki nasmejani in polni energije vrnili v razrede. Dijaki krožka Erasmus+ pa upamo, da smo na tak način ozavestili pomembnost prehranjevanja z lokalno pridelanimi pridelki in s tem tudi pomagali lokalnemu kmetijstvu. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar